2 de juny 2010

Mercat de Vilassar: augmenta la població i disminueix el nombre de parades

Emmarcat dintre del objectiu de millorar el nostre municipi, el GOVI ha cregut convenient en fer un seguiment del mercat municipal provisional desprès de quasi un any de funcionament. Així, el passat dia sis de maig el nostre grup va mantenir una reunió amb la presidenta del Mercat Municipal de Vilassar, la Sra. Roser Coromines, per tal d’avaluar el grau de satisfacció dels paradistes amb l’actual mercat provisional i amb el que hi ha en projecte.

Primerament volem agraïr als components del mercat municipal encapçalats per la seva Presidenta l’interés mostrat per la nostra tasca i per la col•laboració i predisposició existent en tot moment.

En general, excepte alguns casos puntuals o alguns problemes tècnics amb els aparells de refrigeració i l’aire condicionat i les molèsties que suposa pels veïns els horaris intempestius de càrrega i descàrrega, la seva valoració és satisfactòria, sempre clar, tenint en compte la precària situació a que es va arribar, com a punt de partida.

Per una banda hi ha l’inconvenient d’haver de “començar de nou” i les importants despeses econòmiques que això representa d’entrada, per cada paradista, però per altra banda també es valora positivament la importància de poder gaudir d’unes instal•lacions noves i unes parades molt més modernes. Per sobre de tot hi ha el desig que el nostre mercat segueixi viu i en aquest sentit també es valora positivament que l’arquitecte projectista del nou mercat sigui un vilassarenc de tota la vida.

Al mercat hi havien 35 parades de les que només 25 estaven en funcionament en el moment en que es va clausurar l’antic mercat, actualment se’n mantenen 16, i excepte un paradista més, sense parada en l’actual mercat provisional, sembla que per part de l’Ajuntament no hi ha cap voluntat de que n’hi hagi més, ni que en el futur es pugui ampliar el nombre de parades del mercat en projecte.

Es en aquest punt on creiem que cal reflexionar sobre quina és la importància real que se li donarà al nou mercat, quina és la que hauria de tenir, quin ha de ser el camí a seguir a partir d’ara i quins aspectes bàsics cal potenciar-ne com a comerç personalitzat i diferencial que és, enfront la voraç competència de les grans superfícies.

Fem una crida a l’Ajuntament perquè tingui en compte aquestes reflexions des del punt de vista del ciutadà, el mercat municipal es un servei necessari per a la gent, que dona ocupació, activa el comerç i, en definitiva, millora la qualitat de vida del nostre municipi. 24-11-2009