22 d’abr. 2010

L'alcohol i els joves (26/01/2010)



El passat 28 de Gener, Govi va organitzar una xerrada sobre l’alcohol entre els joves dirigida als pares d’aquests.

El conferenciant va ser Victor Galán, educador social des de fa 5 anys d’Energy Control i l’Associació Benestar i Desenvolupament que treballa en la prevenció, informació i assesorament a adolescents i als seus pares.

En la xerrada va fer primer una breu explicació del que es l’etapa de l’adolescència com a tal. Seguidament va tractar el tema de l’alcohol trencant una sèrie d’estereotips que té la societat en general i explicant diferents models educatius que hi ha per tractar als adolescents davant de possibles consums, és a dir, com afrontar i parlar de drogues en general a casa. Va també donar una sèrie de dades sobre el consum d’alcohol en joves, amb la qual cosa, es va veure, que el “problema d’alcoholisme” en els joves no es tant com ens ven la societat de la informació. I el més important es que va posar exemples pràctics de diferents situacions i de què fer i que no fer davant d’aquestes i els recursos que els pares i els adolescents poden trobar en cas de necessitar ajuda.

La xerrada va ser molt dinàmica i informativa. El problema es que hagués estat molt mes interessant una bona assistència de persones, la qual, no va haver.