22 de set. 2022

Veïns i Motius de Vilassar de Mar: “Can Xinagues”

La memòria d'un poble acumulada en el passar dels anys és un valor que cal preservar tant com es pugui, i en aquest sentit la proposta que ens va fer  l’Eulàlia Armengol perquè des del gOvi li donéssim un cop de mà a la seva iniciativa de col·locar una placa a la façana de casa seva del carrer Sant Genís on viu, que reflectís el seu "motiu" familiar, la vam  considerar una molt bona manera de difondre un llegat, que ens ve de quan a Vilassar de Mar les cases i les famílies tenien un “motiu” que les identificava. En el cas de l’Eulàlia Armengol “Can Xinagues”.

Així doncs, diumenge 19 de setembre a la tarda, es van aplegar un bon nombre dels veïns del carrer Sant Genís i dels que son a tocar, així com amics,  familiars i altres encuriosits Vilassarencs, que van rebre la benvinguda a la trobada per part de la promotora de l'acte, l’Eulàlia. Tot seguit i gràcies a la  valuosa col·laboració del CEV, van poder escoltar en veu d'en Jordi Casanovas i l'Alexis Serrano, les dissertacions que ambdós varen fer sobre noms i motius, amb especial dedicació als propis del carrer Sant Genís, aportant una perspectiva històrica sobre el tema que aconseguí captar l'atenció dels assistents a l'acte. Posteriorment, es va descobrir la placa de bronze, realitzada pel reconegut escultor Emili Armengol, germà de l’Eulàlia.

Entre els assistents es va repartir una ressenya del motius del carrer Sant Genís, i en acabar l’acte els assistents van ser recompensats amb la tradicional copa de cava i la no menys nostrada coca de “Can Falgueras”.

Iniciatives com aquesta, a les quals el gOvi se suma amb entusiasme, son les que permeten que aquest patrimoni intangible romangui entre nosaltres i sigui alhora un espai de retrobament entre veïns i amics.