19 de juny 2022

Homenatge a Rosa Capilla i Trias

 


És motiu d’orgull per al gOvi, l’haver estat al capdavant de l’homenatge a la concertista i pedagoga Rosa Capilla i Trias, que es va celebrar dijous dia 9 de juny als jardins de la biblioteca “Ernest Lluch i Martín” de Vilassar de Mar, en estreta col·laboració amb  Centre d’Estudis Vilassanencs.

El 2019 es va publicar amb motiu de les «Santes» de Mataró una extensa entrevista efectuada per Manel Cusachs i Corredor on destacava la trajectòria de la pianista i incidia en la necessitat de poder disposar de la seva biografia, llavors inexistent. Aquesta publicació va arribar a mans de la Teresa Capilla que des d’aquell moment , amb els obligats parèntesis per la pandèmia del Covid, no va deixar de preocupar-se perquè fos possible tirar endavant  aquest acte d’homenatge a un dels referents en l’àmbit musical local com és la Rosa Capilla i Trias.

Un comitè organitzador que ha comptat amb persones no vinculades al gOvi format per Eulàlia Armengol, Àngels Capilla, Teresa Capilla, Maite Grau, Carme Ramon i Maria Teresa Sierra, amb la col·laboració del vicepresident del gOvi, Jos Petit, ha estat capaç de bastir una proposta memorable i emotiva.

Amb la protagonista a l’escenari es van succeir parlaments d’amics, antics alumnes, va cantar la Coral Englantina, escoltar  les paraules de la família i la glosa que l’alcalde de Vilassar de Mar, amb parentiu amb l'homenatjada, va fer del  llibret que el CEV ha editat i que es va distribuir entre  els assistents a la sortida fins exhaurir-se. L’acte no va acabar  sense que abans la pròpia Rosa Capilla i Trias interpretés unes peces que van delectar als nombrosos assistents que omplien a vessar l’espai del jardí de la biblioteca.

Aquest ha estat un acte que un poble com el nostre no podia obviar en ser l’homenatjada un referent pel talent demostrat arreu, per la dedicació i esforç que ha hagut de fer per a assolir la seva alta capacitat interpretativa al piano i també per ser una persona que ha estat sovint sol·licitada per a participar i col·laborar a nombroses activitats a Vilassar de Mar aportant la seva música i l’excels virtuosisme.

L’acte va comptar amb el patrocini de Rotary Vilassar-Burriac, Viure a Vilassar, Aigües de la Mina Vella i Conserves Dani que gràcies al seu mecenatge, juntament amb la resta de col·laboradors, l’Ajuntament de Vilassar de Mar, el CEV i la biblioteca als que cal sumar a la Coral Englantina, el van fer possible. Agrair també el suport de Flors Abril, Blanc Estudi Floral, Plantes Gel i Gran Chef.

Paco Cantero Moles i Paco Yebra Viudez, membres de l’Aula d’Extensió Universitària, enshan fet costat gravant i editant el registre audiovisual de l’acte que podeu trobar aquí (enllaç):

Article Revista Mirades:

Reportatge fotogràfic: