6 de des. 2019

Xerrada-col•loqui sobre autoconsum d’energia amb plaques solars



Més de 60 persones es van aplegar dijous dia 28 de novembre a la Sala Mossèn JM Galbany de Vilassar de Mar, per a seguir la interessant exposició que portava com a títol “Autoconsum-Compra Col·lectiva” i com a subtítol, “Genera la teva pròpia energia instal·lant plaques solars a casa”

La xerrada va anar a càrrec del Cristian Suñé i de la Cristina del Grup Territorial Maresme-Selva Marítima, de la Cooperativa Som Energia. Som Energia és una cooperativa de consum d’energia verda sense ànim de lucre. Les seves activitats principals són la comercialització i la producció d’energia d’origen renovable i estan compromesos a impulsar un canvi del model energètic actual per assolir un model 100% renovable.


La xerrada va estar organitzada pel Grup d’Energies Renovables (GER) del GOVI , amb col·laboració amb el Ajuntament de Vilassar de Mar. Aspectes pràctics de l’energia fotovoltaica, autoconsum, compra col·lectiva així com  altres iniciatives  endegades per Som Energia van copsar l'atenció dels assistents que omplien l'espai i, van generar un interessant debat en acabar la xerrada.

Trobar tantes persones i de diferents perfils amb interès per informar-se i debatre sobre el tema de les energies renovables , en particular sobre les possibilitats actuals de l’autoconsum d’energia fotovoltaica, ens encoratja per a seguir treballant per una societat millor, objectiu principal del GOVI.

En aquest sentit, voldríem aprofitar la ressenya d’aquest acte, per donar a conèixer la creació dins del GOVI, de grups de treball en problemàtiques concretes que creiem son de gran interès de la societat actual. En concret en el GOVI s’ha creat una comissió centrada en la lluita pel medi ambient formada pel Grup d’Energies Renovables (GER) i pel Grup de Residus Zero. El GER, ja va organitzar el curs passat xerrades, per estudiants del nostres instituts (Vilatzara i Pere Ribot), sota el títol “Energies Renovables que tothom pot tenir a cas. La energia fotovoltaica i l’energia de la biomassa”. La bona acollida ens ha portat a tornar a programar aquest curs aquestes activitats, tot ampliant-les per alumnes de secundària dels Col·legis Pérez Sala i Vaixell Burriac.

Considerem que amb l’organització d’aquestes activitats, responem des del GOVI, a l’interès creixent de bona part de la nostra societat per aspectes mediambientals.

Jordi Bartrolí