2 de febr. 2012

Gent marrana...!

Alguns diuen que és degut a que s'omplen de seguida, d'altres a que el forat que hi ha és massa petit o que estan massa bruts per tocar-los, la qüestió és que, alguns vilatans del nostre poble no saben deixar les seves escombraries dins dels contenidors corresponents i les deixen al seu costat.


Són uns escassos 20 centímetres els que separen l'espai correcte del que no ho és però sembla que, en alguns casos, són uns 20 centímetres que costen fer. Encara que el contenidor estigui buit, només fa falta que una persona deixi la seva bossa a fora perquè tot un reguitzell d'elles s'acumuli en poques hores. “Com que hi ha una bossa fora del contenidor, segur que està ple, no fa falta que ho miri.”


Per no mencionar la gent que confon deixalleria amb contenidors... Tècnicament, la diferencia bàsica és aquesta:

∫{Deixalleria} = ∑Porqueria grossa + ∑ Porqueria especial;

5*Contenidorsxyz = ∑ Porqueria petita.

D'acord, de vegades els contenidors, principalment els de plàstic, són plens (Ajuntament, si us plau, prenguin nota, però també tots aquells que no aixafen les ampolles de plàstic), i si, pot fer mandra caminar dos carrers amb pijama i sabatilles a les deu de la nit per trobar un contenidor a mig omplir. Però, si us plau, intentem ser nets. La imatge de qualsevol poble és també la dels seus ciutadans. Què és, que som uns marrans a Vilassar de Mar?