22 d’oct. 2010

Ronda del Baix Maresme


El passat 28 de Setembre de 2010, la Generalitat va presentar a exposició pública el nou traçat de la futura ronda del Baix Maresme, entre Mongat i la ronda de Mataró, amb l’intenció de descarregar el trànsit de l’actual N-II i que aquesta esdevingui via urbana.
El nou traçat, de 15.7 quilòmetres, anirà paral.lel a l’autopista c-32, amb 4 nous carrils.
La nostra comarca El Maresme té una configuració geogràfica estreta i allargada, on totes les comunicacions que hi passen (tren, autopista C-32 , N-II i d’altres carreteres), fan que el territori actualment ja es trobi molt fracturat.
La solució presentada, pretén fer una Ronda del Baix Maresme que encara “triturarà” mes l’espai, i dividirà encara més el terrritori.
Sembla de sentit comú que la solució definitiva es l’alliberament de la Autopista C-32, solució que a cap partit polític es del seu agrat. A més, paradoxalment, no s’aposta per el transport públic. Es evident que l’impacte (per molts estudis d’impacte ambiental que ens venguin) serà una ganivetada brutal per la nostra comarca.
D’altre banda a la proposta es presenten dues alternatives comunicatives que una d’elles proposa el pas de la Ronda per el nostre municipi en els dos sentits de circulació, i aquesta solució encara agreuja més el desenvolupament de les indústries existents a Vilassar de Mar.
Desde el Govi proposem parlar-ne, mesurar necessitats i proposar solucions. Tenim clar el model de comarca que volem? Potser ja és hora de planificar les coses pensant en l’interès general i no només en benefici d’alguns. Serem alguna vegada capaços de fer les coses com cal?
No fos cas que ens pasi com les nostres platges que cada any ens representa una despesa vergonyosa…