3 de maig 2024

Constitució del Consell de la Vila

 


El 29 de febrer, a la Sala de Plens de l’Ajuntament es va constituir el Consell de la Vila, màxim òrgan municipal consultiu de participació i deliberació ciutadanes, tal com estableix al Reglament de Participació Ciutadana aprovat l’any 2022. Va estar presidit per l’alcaldessa, Laura Martínez, que va donar la benvinguda a tots els seus membres.

El gOvi, representat pel seu president, Carles Malfeito, en forma part com a entitat representativa del municipi.

El Consell de la Vila, òrgan de nova creació, té com a objectiu estimular i canalitzar la participació de la ciutadania i de les organitzacions econòmiques, socials, professionals i veïnals, així com altres col·lectius en els assumptes municipals i promoure la seva corresponsabilitat en els assumptes de govern. Entre les seves funcions, abordarà assumptes directament o indirectament relacionats amb el terme municipal de Vilassar de Mar i que siguin competència municipal. El Consell també pot desenvolupar procediments de participació, amb possibilitat de generar actuacions públiques, i que també serveixin per a estimular l'associacionisme, i participar en plens municipals i comissions informatives presentant iniciatives, suggeriments i propostes. Com a mínim, es reunirà dues vegades l’any per debatre sobre l’estat del municipi i per definir el seu pla de treball.

Pel que fa a la composició, el Consell de la Vila està integrat per l’alcaldessa, que exerceix la presidència; representants d’entitats; 10 persones a títol personal; 10 regidors i regidores o representants de cada grup municipal i una persona en representació a cada consell sectorial o territorial, a proposta de cada un dels consells. A més, hi ha un/a tècnic/a municipal que exerceix les funcions de secretari/ària.