10 de març 2021

Pressupostos participatius 2020. Les propostes del gOvi


Hores d’ara i fins del dia 14 de març es pot participar a la fase final de votació dels pressupostos participatius del 2020 impulsats per l’Ajuntament de Vilassar de Mar que les circumstàncies excepcionals que estem patint des de fa ja un any han demorat.

El gOvi va presentar dues propostes que considerem de força interès general de les qual una ha estat rebutjada i a la que ens comprometem a fer seguiment ja que representa la preservació de la memòria audiovisual del nostre poble des de mitjans dels anys setanta del segle passat. 

LA PROPOSTA REBUTJADA

LA PROPOSTA ACCEPTADA

La que ha tirat endavant “Estudi i projecte executiu de transició energètica cap a energies renovables a la zona esportiva de la Bòbila”.

Des del gOvi som convençuts que Vilassar de Mar ha de fer un pas endavant decisiu cap a les energies sostenibles, Catalunya és depenent de energia aproximadament del 90 %, i som de les autonomies que menys energies renovables tenim instal·lades.  

Una eina efectiva contra el canvi climàtic és ser  autosuficients en energies renovables  (ara només 10 %) i això només ho aconseguirem si particulars, empreses i administració  s’impliquen.

Un exemple: La nova normativa permetria amb plaques fotovoltaiques al sostre del pavelló de la Bòbila,  amb un cost molt raonable lluny de les xifres d’anys anteriors, subministrar energia al mateix pavelló i a tots els equipament en 500 metres de radi (escola bressol, escola, camps de futbol, piscina,...)

L’Ajuntament de Vilassar de Mar està perfilant el  nou PAESC (Pla de Acció de Energies Sostenibles i Clima) 2020-2030  el que representa una gran oportunitat per a efectuar de propostes de projectes basats en les noves energies netes.

La Unió Europea facilitarà ajudes a partir de 2021 a projectes basats en Energies Sostenibles. Quan es convoquin aquestes ajudes per tal de poder presentar la sol·licitud de cap cal  tenir el seu estudi preparat i així  poder entrar en els terminis que es marquen i que acostumen a ser molt curts.

Votant la proposta 46 d’inversions dels Pressupostos Participatius 2020, si mes no, ajudem a fer créixer la consciencia ciutadana de Vilassar de Mar per tal  de poder tenir en compte en els posteriors pressupostos municipals del 2022 una partida d’inversió en energies sostenibles, el que significa a curt termini un estalvi de diners i la millora de salut per la reducció del CO2 que es genera amb les energies fòssils d´avui.

Per a votar fins a 3 projectes de Serveis i 3 d’inversió, com el presentat pel gOvi,  cal fer-ho mitjançant l’APP de l’Ajuntament de Vilassar de Mar o bé presencialment 12, 13 i 14 de març.

Us animem a que valoreu aquesta i la resta de propostes i a que participeu a més de que ens ajudeu a difondre la nostra proposta.