22 de nov. 2011

Masterclass d'en Miki Santamaría i Danny Navarro



El passat dissabte 19 de novembre a les 20 hores, es va celebrar a la sala petita de l’Ateneu Vilassanès una “Masterclass” de música sobre el baix elèctric a càrrec del músic Miki Santamaría que va estar acompanyat pel bateria Danny Navarro.

Aquesta va ser una iniciativa del gOvi per fomentar i estimular la cultura musical a Vilassar de Mar. L’acte va consistir en una classe mestre sobre el baix elèctric en el que els músics van intercalar actuacions amb explicacions tècniques en relació al instrument musical presentat, el baix elèctric. L’escala pentatònica, la tècnica slap, conceptes harmònics, de ritme i efectes especials varen ser alguns dels temes tractats. L’impressionant acompanyament de percussió del bateria Danny Navarro va fer lluir encara mes l’acte on a la part final els assistents varen gaudir d’un torn obert de paraula on varen tenir la possibilitat de preguntar dubtes i curiositats als músics.

Malgrat va ser un dissabte plujós i que el Barça jugava a la mateixa hora l’assistència i participació de la gent va ser nombrosa omplint la sala. El públic assistent va ser molt divers, desde nes petits acompanyats pels seus pares fins a persones més grans, lo qual demostra que l’amor per la musica no té edat.

Els aficionats a aquest instrument i a la música varen gaudir de bona música i del plaer d’escoltar a un gran music que de forma planera peró amb gran nivell técnic va compartir amb tots els seus coneixements. Els neòfits en la matèria també van poder gaudir de bona música i de l’oportunitat de conèixer l’existència d’una tècnica depurada, d’un treball excel•lent i de la il•lusió que hi ha darrera d’un instrument.

En Miki Santamaría és una de les joves promeses del panorama musical, amb formació de l’Escola de Música de Catalunya. Treballa actualment com a músic professional a Barcelona. Com instrument principal té el baix elèctric però també mostra la seva habilitat amb el teclat, la guitarra i el contrabaix.

Alumne de la gran icona del baix elèctric Gary Willis (Tribal Tech, Wayne Shorter, Robben Ford, Allan Holdsworth), en el decurs de la seva carrera ha tocat, gravat i fet gires amb conjunts com Guevara (pop), Andreu Martínez Band (fusión), Gnaposs (funk, rock), Discípulos de Otilia (ska), Zoco (pop) y Californicators (tribut a Red Hot Chili Peppers), entre d'altres. Ha tocat ocasionalment també amb La Banda del programa d’en Bunafuente acompanyant a artistes del nivell de Sergio Dalma, Antonio Orozco, Pep Sala o Beth. Malgrat la seva joventut en Miki ha fet gires per Europa, Japó i Espanya i ha tocat als principals festivals i clubs de Catalunya.

El grup d’Opinió Vilassar de Mar vol agrair als assistents el seu interès i participació, a l’Ateneu Vilassanès la seva col•laboració per la cessió de l’espai, a la Regidoria de Cultura el seu suport i a Vilassar TV per la cobertura de l’acte.